H12 starter lørdag d. 13. maj, 2023, klokken 9.00 og slutter 12 timer senere klokken 21.00. Du SKAL være i mål inden klokken 21.00 for at få din sidste omgang med i regnskabet, kommer du for sent tæller den IKKE med..!

Se mere under regler

Pris & tilmelding

Tilmeldingen til H12 starter d. 12/12 kl. 12 her på vores site.

Et direkte link på forsiden af vores website sender dig videre til Sportstiming, som sørger for den praktiske del.

Prisen for at deltage i H12 i 2022 er 750 dkk pr. deltager

(+ tilmeldingsgebyr)

H12 er et fuld-forplejnings-event, mad og drikke hele dagen igennem er derfor med i prisen.

Før løbet

Ruten og stævneområde

H12 køres i Tisvilde Hegn med stævneplads ved Asserbo slotsruin, Bisp Absalons Vej 33

3300 Frederiksværk

Ruten vil også i år være omkring 10-11 km. lang og vi forventer omgangtider i nærheden af den halve time for den hurtige rytter og 10-12 minutter mere for gennemsnits rytteren. Vi lover udfordringer nok til alle.

Parkering og aflæsning af grej

Parkering sker på området ved slotsruinen. Der vil være under 200 meter til stævnepladsen fra parkeringsområdet så derfor bliver der ikke brug for at køre ind til stævnepladsen med udstyr.

Opsætning af camp

Camp-området åbnes for rytterne fredag d. 12. maj kl 17.00 og her fordeles pladserne efter “først-til-mølle” princippet. Alle telte og personlige ejendele som er på pladsen, inden fredag kl. 17 vil blive fjernet. Vi kan desværre ikke tilbyde opsyn med udstyr natten fra fredag til lørdag, så dette sker på eget ansvar.

Kommer du langvejs fra og gerne vil deltage i Danmarks fedeste mountainbike løb, men ikke kan nå frem til starten lørdag morgen kl.9.00, kan vi anbefale at booke enten et værelse eller hytte hos Frederiksværk Camping og Hostel. De er beliggende kun 7km fra stævnepladsen. Læs mere på www.fredfyldt.dk

Overnatning

Er du mere “Outdoor”-typen vil det som vanligt, også være muligt at overnatte i telt på vores stævneplads eller et af de mange shelters i området.

Det er desværre ikke muligt at medbringe campingvogn på stævnepladsen i år da området er offentligt og camping derfor ikke er tilladt af Naturstyrelsen. Her henviser vi til Frederiksværk Camping og Hostel som ligger kun 7 km fra stævnepladsen.

Tidtagning og chip

Vi benytter Sportstiming som leverandør af tidstagning til H12.

Vi anvender en chip som vil være monteret på den nummerplade, som alle ryttere skal køre med. Alle nummerplader med chip udleveres ved indskrivningen og de skal selvfølgelig monteres og sidde på cyklen under hele løbet. Hvis du benytter dig af flere cykler er det derfor vigtigt at du flytter nummerpladen med over på den cykel du kører på. Fejllæsninger eller mangel på læsning af chip, som følge af forkert placering, modregnes ikke i resultatlisten. Chippen er en engangs chip og skal ikke returneres efter løbet.

Indskrivningen og udlevering af startnumre

Indskrivningen åbner første gang torsdag d. 11. maj hos 29er Bikeshop, Ordrupvej 112A, 2920 Charlottenlund fra kl 15-18.

Derefter rykker vi til Tisvilde og udleverer startnumre på stævne pladsen igen fredag d. 12 maj fra kl 17.00-20.00 og igen lørdag morgen fra 6.00-8.30 ligeledes på stævnepladsen i Tisvilde. Hvis I har mulighed for at hente jeres startnumre torsdag eller fredag aften, vil det lette presset og gøre situation lørdag morgen noget mindre stresset.

Ellers kom tidligt, indskrivningen lukker lørdag klokken 8.30 præcist. Det er tilladt at afhente start numre for andre deltagere i forbindelse med indskrivning, hvis I f.eks. er en klub med flere hold. Det er naturligvis IKKE muligt at deltage, hvis I ikke er skrevet ind.

Vi har valgt, at deltagere til H12 ikke behøver at underskrive en slags ”ansvars-fraskrivelses-blanket” inden løbet, forstået på den måde at det ikke er vores ansvar hvis I kommer til skade på jeres cykel til vores løb. Vi mener at det er indlysende, at det ikke er vores skyld, hvis I falder og slår jer. Vi opfordrer alle til at køre efter evner og forhold.

Under løbet

Forplejning

H12 yder fuld forplejning til alle vores deltagerne. Det vil sige, at der er morgenmad, frokost og aftensmad til alle ryttere. Al den energi drik du kan drikke samt gratis frugt og kaffe hele dagen. Det vil også være muligt at købe mad til venner, familie og hjælpere! Vi åbner for salg af grillpølser, øl og vand i løbet af eftermiddagen. Derudover vil der være et udvalg af salgsvogne med kaffe, is og juice hvis f.eks. familie og venner kommer på besøg i løbet af dagen.

Solotelt

Der vil være et telt ud til ruten, hvor soloryttere kan have deres mad og drikke stående. Teltet er kun for dem som deltager i soloklassen og deres evt. hjælpere. Der vil være vand og energidrik tilgængelig i teltet under hele løbet. Husk at tage en hjælper med, hvis du ikke selv har tid til at hente din mad. Solo teltet vil stå i skiftezonen og altså ‘uden for ruten’ – så din tid i teltet ikke tæller med i dine omgangstider.

Toiletter og bad

Der vil være mobile toiletter fordelt på stævnepladen, samt pissoir til herrerne hvor vandet kan lades. Vær opmærksom på, at solo rytterne til en hver tid har førsteret til de opstillede toiletter. Der vil ikke være mulighed for et bad efter løbet.

Sikkerhed

Som arrangør af H12 lægger vi stor vægt på at sikkerheden skal være i orden. Ruten er markeret så det ikke opstår tvivl om hvor den går, og på de sværeste tekniske stykker vil der være tydelig afmærkning. 12 timer på cyklen er lang tid, og det kan desværre nok ikke undgås at nogle kommer til skade. Derfor har vi en mobil skadestue på vores stævneplads, hvor alle småskader kan behandles på stedet. Derudover vil vores samaritter være klar til at rykke ud på ruten og hjælpe hvis dette skulle bliver nødvendigt.

Skiftezonen

Når man krydser målstregen sagtner man farten, for derefter at køre ind i skifte-zonen, stikker sin ventende makker et “visuelt high five” henover et dertil opstillet hegn, hvorefter den nye rytter kører ud på ruten og man selv kører af ruten.

I de første par timer er der lidt hektisk i skiftezonen da mange af jer rammer den på samme tid. Det plejer at blive bedre efter den første times tid.

Soloryttere eller andre der skal have flere runder i træk, kan køre ud på en ny runde uden forhindringer.

Skift af cykel

Man må gerne udskifte cyklen under løbet, men kun når du IKKE er på ruten. Cykler som bryder ned på ruten, skal med i mål! Det er ikke tilladt at skifte eller låne cykel ude på ruten. Det er tilladt at reparere sin sin cykel på sporet eller modtage hjælp samt reservedele til dette på sporet. Husk at flytte nummerpladen med chippen hvis du skifter cykel!

Cykelvask

På grund af manglende adgang til kloak vil det ikke være muligt at tilbyde adgang til højtryksrensere på stævnepladsen. Vi satser på fuld sol til maj så en støvklud burde være rigeligt 😉

Lys og lygter

Der kan godt blive mørkt i skoven sidst på dagen, i starten af maj. Så hvis du vil holde gennemsnitsfarten oppe anbefaler vi at have lys på hjelmen de sidste par timer.

Efter løbet

Præmieoverrækkelse og Lodtrækning

Når alle ryttere er i mål og de værste røverhistorier er fortalt kan præmieoverrækkelsen begynde. Her vil vi kortvarigt hylde vinderne i de respektive klasser og champagne propper vil flyve. Bagefter skal alle de fede lodtræknings præmier finde deres ejermænd.

Vi trækker lod blandt alle deltagere ved H12 der har puttet ét lod i præmieposen, dit lod bliver udleveret ved indskrivningen sammen med din nummerplade.

Reglen er, at man skal være tilstede på pladsen for at modtage sin præmie. Er du ikke tilstede vil præmien gå til den næste vi trækker. Lodtrækningen til H12 er legendarisk i mountainbike kredse, da der ofte er flere cykler til en værdi på 15-30.000 kroner på højkant.

Vi anbefaler alle at blive hængende!

Præmier

Til H12 er der præmier til top 3 i alle 6 klasser, samt lodtrækningspræmier til jer der ikke kører helt så hurtigt. Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer, som leverer alle de flotte præmier vi kan give videre til jer. Vi trækker lod om de fedeste præmier, så alle har lige stor chance for at vinde disse.