Skip to content

H12 Info

H12 Info

Til maj byder vi velkommen til den 6. udgave af Rock Shox H12 – Danmarks bedste mountain bike løb.!

Det siger vi med stolthed og begrunder det bla. med, at vi i 2011 0g 2012 fik udsolgt på kun 5.59 min (Solo) og 18 timer for hold. (1100 billetter)..! Det er noget der forpligter og vi arbejder stenhårdt på at gøre næste udgave af Rock Shox H12 endnu bedre.

Rock Shox H12 i 2012
H12 er et cykel løb for alle rytter-typer. Alle kan være med, både nybegyndere og elite. I 2012 så vi et meget bredt felt til start, store dele af den danske mountainbike elite var mødt frem, det samme var en skøn blanding af motionister, nybegyndere og unge talenter. Det bliver det samme i 2013, alle er velkomne og vi har plads nok.!

Hvorfor H12? Måske synes du at det er sjovt at dele en mountain bike oplevelse med en flok kammerater på et 4mands hold, måske ligger udfordringen i at slå den rivaliserende klub, måske mener du at et 24 timers løb er lidt for langt eller måske er H12 netop den perfekte start på en sæson med flere langdistanceløb på programmet?

Uanset hvad, så bliver det en oplevelse for livet.

Ruten og stævneområde
H12 er flyttet til Gribskov og vil i 2013 have stævneplads ved skovskolen i Nødebo på denne adresse:

Skovskolen, Nødebovej 77 A, DK-3480 Fredensborg

Skolen, som ligger i den østlige del af Gribskov, et stenkast fra Esrum Sø, danner en spektakulær ramme for vores cykelløb og selve Gribskov danner grundlag for en smuk rute i afvekslende terræn. Vi forventer omgangtider i nærheden af en time for gennemsnits rytteren og lover udfordringer nok til alle. Vi glæder os til at holde H12 i disse nye rammer, der giver nye muligheder for at gøre H12 endnu bedre.

Overnatning og Camp

Som noget nyt kan vi i år tilbyde overnatning på Skovskolen i Nødebo, 100 meter fra stævnepladsen. Der vil være mulighed for at leje både enkelt- eller dobbeltværelser. Så sidder du i Jylland og gerne vil deltage i Danmarks fedeste mountainbike løb, men ikke kan nå frem til starten lørdag morgen kl.9.00, så er her muligheden for at overnatte under “ordnede” forhold. Der vil dog være et begrænset antal værelser i udbud og de vil blive udlejet efter “først-til-mølle” princippet. skriv til: kontakt@h12.dk hvis dette er interessant for dig. Der vil som vanligt også være en camp hvor du også er velkommen til at overnatte i telt. Camp-området åbnes for rytterne fredag klokken 17.00 og her fordeles også efter “først-til-mølle” princippet. Alle telte og personlige ejendele som er på pladsen inden fredag kl 17, vil blive fjernet.

Chip og tidtagning
Vi benytter igen i år Ultimate som leverandør af tidstagning til Rock Shox H12 i 2012. I år anvendes USS Chip som vil være monteret på den nummerplade som alle ryttere skal køre med. Vi vil altså ikke anvende Champion Chip systemet som tidligere år og man kan/skal altså ikke medbringe privat chip hvis man ejer sådan en. Alle nummerplader med chip udleveres ved indskrivningen og de skal selvfølgelig monteres og sidde på cyklen under hele løbet. Fejllæsninger eller mangel på læsning af chip, som følge af forkert placering, modregnes ikke i resultatlisten. Chippen er en engangschip og skal derfor ikke returneres efter løbet.

Program og Indskrivning

Løbet starter lørdag d. 4 maj 2013 klokken 9.00 og slutter 12 timer senere klokken 21.00. Du SKAL være i mål inden klokken 21.00 for at få din sidste omgang med i regnskabet, kommer du for sent tæller den IKKE med..! Indskrivningen og udlevering af startnumre, åbner første gang fredag den 3. maj kl 17.00-21.00 og igen lørdag fra 6.00-8.00 på stævnepladsen. Hvis I har mulighed for at møde op fredag aften, vil det lette presset og gøre situation lørdag morgen noget mindre stresset. Kom tidligt, indskrivningen lukker lørdag klokken 8.00 præcist, det er IKKE muligt at deltage, hvis I ikke er skrevet ind. Vi har valgt, at rytterne ikke behøver at underskrive en ”ansvarsfraskrivelsesblanket” inden løbet, da vi mener at det er indlysende, at det ikke er vores skyld, hvis du falder og slår dig på din mountain bike.

Det er tilladt at afhente start numre for andre i forbindelse med indskrivning.

Præmieoverrækkelse

Når alle ryttere er i mål og de værste røverhistorier er fortalt kan præmieoverrækkelsen begynde.  Her vil vi kortvarigt hylde vinderne i de respektive klasser og champagne propper vil flyve. Bagefter skal alle de fede lodtræknings præmier finde deres ejermænd. vi trækker lod blandt alle deltagere ved H12 der har kørt mindst en omgang og reglen er, at man skal være tilstede på pladsen for at modtage sin præmie.

Præmier

Der vil være præmier til top 3 i alle 6 klasser, samt lodtrækningspræmier til jer der ikke kører helt så hurtigt. Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer, som leverer alle de flotte præmier  vi kan give videre til jer. Der vil ikke være specielt store præmier til vinderne, kommer du for at vinde løbet og håber på en stor fed præmie bliver du med garanti skuffet. Vi trækker lod om de fedeste præmier, så alle har lige stor chance for at vinde. Vi belønner ikke fart, men det at være med ved H12

Antal

Vi har et deltager max på 1100. 100 solo ryttere og 250 4-mandshold.

Deltager max er sat udfra hvor mange vi kan være på sporet. Vi prioriterer at der skal være plads til alle.

Fuld forplejning under løbet.

Rock Shox H12 yder fuld forplejnings til vores deltagerne. Det vil sige, at der er frokost og aftensmad til alle ryttere. Al den energi drik i kan drikke samt gratis frugt. Venligst sponseret af Frugt.dk. Det vil også være muligt at købe mad til venner, familie og hjælpere! Ud over mad, vil SIS være til stede på stævnepladsen hvor det vil være muligt at købe energiprodukter hvis du går kold på sporet undervejs.

Solotelt
Der vil være et telt på 5×16 meter ud til ruten, hvor soloryttere kan have deres mad og drikke stående. Der er ikke plads til bagage! Teltet er kun for dem som deltager i soloklassen. Der vil være vand og energidrik tæt på teltet under hele løbet. Husk at ta’ en hjælper med, hvis du ikke selv har tid til at hente din mad! Solo teltet vil stå ‘uden for ruten’ så din tid i teltet ikke tæller med i din omgangstid.

Toiletter og bad
Der vil være mobile toiletter fordelt på stævnepladen, samt pissoir til herrerne hvor vandet kan lades. Vi er opmærksom på, at solo rytterne til en hver tid har førsteret til de opstillede toiletter på stævnepladsen. Der vil ikke være mulighed for et bad efter løbet, skal du bade, bliver det ‘etagevask’.

Parkering og aflæsning af grej

Aflæsning kan, om fredagen, ske meget tæt på stævnepladsen. Lørdag bliver mere travl, derfor kan private biler ikke komme helt op til stævnepladsen! Har du meget grej med, så kom  fredag efter 17.00. Biler og campingvogne skal til enhver tid parkeres efter H12’s anvisninger. kontakt os gerne på kontakt@h12.dk hvis du kommer med en campingvogn eller bus. Så får vi lavet en plads til jer.

Sikkerhed
Som arrangør af H12 lægger vi stor vægt på at sikkerheden skal være i orden. Ruten er markeret så det ikke opstår tvivl om hvor den går, og på de kritiske stykker vil der være tydelig afmærkning. 12 timer på cyklen er lang tid, og det kan desværre ikke undgås at nogle kommer til skade. Derfor vil beredskabet igen i år være på plads. Hjemmeværnets samaritter stiller op med mandskab og deres mobile skadestue, hvor alle småskader kan behandles på stedet. Derudover vil de være klar til at rykke ud på ruten og hjælpe hvor det er nødvendigt. De kørende læger er også på plads igen i år. Det vil sige at vi hele tiden af kompetente læger kørende rundt på ruten og de stopper naturligvis hvis du ligger og roder rundt ude i krattet..

Skiftezonen

2009 indførte vi en ny procedure i skiftezonen. Ændringerne skete for at skabe mere ro og minimere det kaos som altid opstår, når mange hold skal skifte nye ryttere inden for få sekunder. I korte træk skal du stå af din cykel og trække inden du kører ind i skifte zonen, sende din makker afsted, som så først må hoppe op på cyklen ved udgangen af skiftezonen. Dette princip fungerer perfekt og giver en roligere atmosfære på stævnepladsen.

Skift af cykel

Man må gerne udskifte cyklen under løbet, men kun når du IKKE er på ruten. Cykler som bryder ned på ruten, skal med i mål! Det er ikke tilladt at skifte eller låne cykel ude på ruten. Det er tilladt at reperare sin sin cykel på sporet eller modtage hjælp samt reservedele til dette på sporet. Husk at flytte nummerpladen med chippen hvis du skifter cykel!

Cykelvask

Hvis vejret er dårligt, skal vi nok få rigeligt med mudder, Kärcher opstiller derfor højtryksrensere på stævnepladsen. Er det solrigt og rimeligt tørt, bruger vi vandet på energidrik og kaffe, så må cykelvasken klares med en tør klud.  så vi har kun cykelvask hvis der virkeligt er brug for det.

Lys og lygter

Der er godt mørkt i skoven sidst på dagen d. 4 maj, så hvis du vil holde gennemsnitsfarten skal du have lys nok på hjelmen til de sidste par timer på sporet. Det er svært at køre uden!  Sidste år, og året før, mistede flere hold værdifuld tid sidst i løbet, fordi de ikke havde lys på.